Top 10 planten om in juni te planten voor levendige tuinen

Image

De aankomst van juni is een ideaal moment om uw tuin te verrijken. Als je een tuin wilt die explodeert van kleur en vorm, is het kiezen van de juiste planten essentieel. Met de beste 10 planten om in juni te plantenvindt u opties die niet alleen uw groene ruimte verfraaien, maar ook geschikt zijn voor de typische weersomstandigheden van deze maand.

Denk aan bloeiende planten, zoals levendige planten petunia’s of de delicate anjers, perfect voor het toevoegen van intense kleuren en geuren. Verwaarloos ook de mogelijkheid van planten niet groen zoals knapperige sla of aromaten basilicum, ideaal voor wie niet alleen houdt van kweken, maar ook van zijn eigen tuinproducten wil genieten. Door in juni te planten, zorg je voor een optimale groei dankzij het milde klimaat en de langere dagen.

Maak je dus klaar om je tuin te zien transformeren in een oase van schoonheid en overvloed met de juiste keuzes voor deze zomermaand. De natuur staat klaar om je een show van kleuren en smaken te geven, je hoeft alleen maar de juiste planten te kiezen om je bloeiende hoekje van het paradijs te creëren.

Planten kiezen voor een levendige tuin

Juni is de ideale maand om uw tuin tot leven te brengen met de toevoeging van nieuwe planten. De keuzes variëren van snel bewegende eenjarigen, die de late zomer en herfst kleuren, tot winterharde vaste planten, die enkele maanden bloeien. Het is echter essentieel dat u bereid bent om tijdens de droge zomer de tijd te nemen om water te geven, omdat alle nieuwe planten voldoende vocht nodig hebben om goed te kunnen wortelen.

CZYTAJ  Profiteer van natuurlijke engrais rijk aan kalium voor uw planten! Ontdek hoe!

Selectie van zonminnende planten

Planten zoalsErigeron en de Salvia het zijn geweldige opties om te overwegen. L’Erigeronmet zijn kleine witte bloemen, groeit snel en bedekt grote ruimtes, terwijl de Salvia hij trekt bestuivende insecten aan met zijn paarse of blauwe bloemaren.

Opties voor schaduwrijke hoeken

Niet alle tuinen genieten van de volle helderheid van de zon. Planten zoalsHosta en de Varen ze profiteren van meer schaduwrijke hoeken. Hosta biedt een verscheidenheid aan kleurrijk blad en textuur, terwijl varens het hele jaar door een vleugje weelderig groen toevoegen.

Planten voor droge bodems

Il Sedum en de Lavendel ze zijn perfect voor tuinen met droge grond. Sedum is met zijn vlezige bladeren zeer goed bestand tegen droogte. Lavendel verdraagt ​​niet alleen hitte en droogte, maar voegt ook geur en kleur toe met zijn emblematische paarse bloemen.

Voeg kleur toe met eenjarigen

De Oostindische kers eh Zonnebloemen het zijn populaire keuzes voor het toevoegen van onmiddellijke impact. Oost-Indische kers, met hun levendige oranje, gele en rode bloemen, zijn gemakkelijk te kweken en ideaal voor borders of als bodembedekker. Zonnebloemen zorgen voor vrolijkheid en hoogte en zijn te vinden in variëteiten variërend van heldergeel tot donkerdere tinten rood en bruin.

Planten die wilde dieren aantrekken

Integreer planten zoals Buddleia O Echinacea kan vlinders en andere bestuivers naar de tuin lokken. Vooral Buddleia staat bekend als de “vlinderplant” vanwege zijn vermogen om vlinders aan te trekken met zijn lange trossen geurige bloemen.

Resistente variëteiten voor langdurige bloei

Voor degenen die willen dat de bloei langer duurt dan de zomer, planten zoals l’Astrantia e de Anemoon ze zijn ideaal. Astrantia biedt delicaat ogende bloemen, maar is verrassend winterhard, terwijl Anemone voor een uitbarsting van kleur zorgt in de nazomer en herfst.

CZYTAJ  Keuze uit diverse gangbare soorten dahlia's voor uw tuin of boeket

Door de juiste planten te kiezen voor uw tuinomstandigheden, zowel qua klimaat als grondsoort, kunt u maandenlang genieten van een levendige, weelderige tuin. De sleutel is variatie en planning, waarbij je bedenkt hoe elke plant het ecosysteem van je groene ruimte zal aanvullen.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • Tuin
  • Top 10 planten om in juni te planten voor levendige tuinen