Wat moet je regelen voor een verbouwing?

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw zonweringsbedrijf

Vergelijk, bespaar en kies uw zonweringsbedrijf. Maak direct een afspraak!

Regel deze zaken voordat je begint met verbouwen

Verbouwen is een hele klus. Niet alleen tijdens de verbouwing zelf moet veel gedaan worden, ook van tevoren moet je al een aantal praktische zaken regelen. Zo moet je een bouwvergunning aanvragen, een aannemer zoeken en een bouwafval container huren. In dit artikel lees je er alles over.

Vraag een bouwvergunning aan

Voor sommige verbouwingen heb je een bouwvergunning nodig. Om erachter te komen of je een vergunning nodig hebt voor jouw geplande verbouwing, kun je contact opnemen met de gemeente. Kijk niet alleen op internet om een vergunning nodig is of niet, want hiervoor gelden in elke gemeente andere regels. Indien het nodig is om een bouwvergunning aan te vragen, kun je dit het beste zo snel mogelijk doen. Er gaan namelijk al gauw zes weken overheen en je wilt niet met de verbouwing moeten wachten totdat je eindelijk je vergunning hebt geregeld.

Zoek een aannemer

Je kunt ervoor kiezen om de verbouwing zelf uit te voeren. Echter moet je hier wel handig voor zijn. De meeste mensen kunnen deze beter door een aannemer laten uitvoeren. Maar hoe vind je nu een goede aannemer? Het belangrijkste is dat je goed research doet op internet. Bel niet meteen naar de goedkoopste, maar kijk ook naar de reviews. Bovendien kun je de offertes van verschillende aannemers met elkaar vergelijken. Als je eenmaal een aannemer hebt gevonden, moet je je wensen heel precies op papier zetten, zodat de aannemer weet wat hij of zij moet doen.

Huur een bouwafval container

Aangezien er bij een verbouwing veel puin vrijkomt, is het van belang dat je dit ergens kunt laten. Het kan zijn dat de aannemer een container regelt, maar meestal moet je daar zelf achteraan gaan. Gelukkig kun je heel eenvoudig een bouwafval container huren bij Puincontainershop.nl. Dit is een enorme container die je voor de deur kan zetten en waar je veel afval in kwijt kunt. Zo’n container is enorm handig en hoeft niet super duur te zijn. Natuurlijk zit er een prijskaartje aan, maar als je zelf tien keer op en neer rijdt naar de milieustraat ben je ook al snel een hoop geld kwijt.

Slim Zonwering medewerker

Vergelijk zonwering offertes

Vergelijk. Kies. Bespaar.

  • Zonweringsbedrijven in uw regio
  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar tot 40% op uw kosten
  • Uw aanvraag is geheel vrijblijvend
Snel en goed geholpen

Geplaatst op: 01.03.2024 door Fam. Breugels

Offertes aangevraagd voor nieuwe markiezen met elektrische bediening. 4 offertes ontvangen en goede vergelijking kunnen doen. Vergelijken is zeker de moeite waard!
Beoordeling: