Keuze uit diverse gangbare soorten dahlia’s voor uw tuin of boeket

Image

Dahlia’s zijn met hun verbazingwekkende verscheidenheid aan vormen, maten en levendige kleuren een uitstekende keuze om zowel uw tuinlandschap te verrijken als opvallende boeketten te creëren.

Of je nu op zoek bent naar een explosie van felle kleuren of naar een hoekje van elegante soberheid, er zijn meerdere soorten dahlia’s die aan elke smaak- en designbehoefte kunnen voldoen.

In dit artikel ontdekt u de verschillende veel voorkomende soorten dahlia’s en leert u hoe u de perfecte kunt kiezen om uw groene ruimte te verfraaien of om bloemstukken samen te stellen die elke toeschouwer zullen verbazen.

Enkele Dahlia’s

De enkele dahlia’s qua bloemstructuur zijn ze misschien wel de eenvoudigste onder de verschillende soorten dahlia’s. Deze bloemen hebben een madeliefachtig uiterlijk, met een enkele laag gelijkmatig verdeelde bloemblaadjes en een open centrale schijf. Een voorbeeld is de soort ‘Moonfire’, die geeloranje bloemblaadjes heeft die naar het midden toe roder en intenser worden.

Dahlia’s Anemoon

De anemoon dahlia’s ze zijn samengesteld uit twee onderscheidende delen waardoor ze een speels en uniek uiterlijk krijgen. Ze hebben een buitenste ring van platte, brede bloembladen en een centrum dat dicht gevuld is met kleine, buisvormige bloemen. De variëteit ‘Totally Tangerine’ heeft bijvoorbeeld een buitenste laag van lichtroze bloemblaadjes die felroze roosjes met oranje uiteinden omringen.

Dahlia’s Orchidee

De orchidee dahlia’s ze onderscheiden zich duidelijk door hun vorm. In plaats van lagen platte, overlappende bloemblaadjes te hebben, hebben orchidee-dahlia’s enkellaagse bloemen met lange, buisvormige bloemblaadjes die naar binnen krullen. ‘Honka Surprise’ is een soort met geeloranje bloemblaadjes aan de voorkant en lichtroze tot felroze aan de achterkant.

CZYTAJ  Ontdek hoe deze 12 soorten bloemzaden met verbazingwekkende snelheid groeien

Dahlia’s van waterlelies

De waterlelie dahlia’s ze hebben grote, gelaagde bloemblaadjes. De vlakke opstelling van de bloemblaadjes geeft de bloemen een waterlelie-achtig uiterlijk, vandaar de naam. ‘Caballero’ is bijvoorbeeld een variëteit met roodoranje bloemblaadjes met dun omlijnde randen van lichtgeel.

Dahlia-cactus

De dahlia-cactus ze worden zo genoemd vanwege hun lange buisvormige bloembladen die vaag lijken op de stekels van een cactus. De bloemblaadjes zijn teruggerold en eindigen in een dunne punt. Semi-cactusvariëteiten lijken sterk op cactusdahlia’s, maar de bloemblaadjes zijn slechts de helft van hun lengte opgerold, waardoor de bloemen er over het algemeen zachter uitzien.

Dahlia Pompom

De dan met een pompon het zijn bloemen die de aandacht trekken en de aandacht trekken. De bloembladen van dit soort dahlia’s zijn strak opgerold en dicht op elkaar gepakt, waardoor een bolvormige pomponachtige vorm ontstaat, in plaats van plat en uitpuilend zoals typische tuinbloemen.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • Tuin
  • Keuze uit diverse gangbare soorten dahlia’s voor uw tuin of boeket