Hoe maak je een bank schoon met zuiveringszout?

Image

Natriumbicarbonaat is een waardevolle bondgenoot in de strijd tegen vlekken en onaangename geuren, vooral als het gaat om het reinigen van meubelelementen zoals de bank. In de volgende gids ontdekt u een effectieve en delicate methode om het uiterlijk van uw bank te vernieuwen, waarbij u vlekken en geuren op natuurlijke wijze verwijdert, zonder de stoffen te beschadigen. Maak je klaar om je woonkamer te transformeren met eenvoudige stappen die de frisheid en netheid van je bank herstellen, waardoor deze weer uitnodigend wordt voor jou en je gasten.

Algemene reiniging van de stoffen bank met natriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat is een waardevolle bondgenoot bij het schoonmaken van het huis en wordt gewaardeerd om zijn doeltreffendheid en veiligheid. Dit natuurproduct is ideaal voor het reinigen van stoffen, microvezels, suède of leren zitbanken. Om te beginnen verwijdert u de zitkussens en legt u deze opzij. Verdeel een royale laag zuiveringszout over het hele oppervlak van de bank, inclusief de boven- en onderkant van elk kussen.

Borstel het poeder met een zachte tandenborstel in de stof en volg de nerf van de stof. Het is belangrijk om een ​​zachte borstel te gebruiken om beschadiging van de bekleding te voorkomen. Laat de baking soda een uur inwerken om slechte geuren te absorberen en de stof op te frissen.

Gebruik na een uur het bekledingsopzetstuk van uw stofzuiger om al het zuiveringszout van het oppervlak van de hele bank te verwijderen. Zorg ervoor dat u alle kieren en hoeken grondig schoonmaakt voordat u de kussens terug op hun plaats legt.

Vlekken verwijderen met zuiveringszout

Om specifieke vlekken te behandelen, kun je een pasta maken van zuiveringszout en een beetje water. Meng gelijke delen zuiveringszout en warm water in een bakje tot er een pasta ontstaat. Breng deze pasta met een zachte borstel rechtstreeks op de vlek aan. Wrijf zachtjes in cirkelvormige bewegingen en laat drogen voordat u de resten opzuigt.

CZYTAJ  Hoe koffievlekken uit kleding te verwijderen met huishoudelijke producten

Voor hardnekkigere vlekken kun je de effectiviteit van zuiveringszout vergroten door witte azijn toe te voegen. Strooi zuiveringszout op de vlek en spuit er een beetje heet water en azijnoplossing overheen. Laat de oplossing een paar minuten bruisen voordat u het met een zachte doek dept. Spoel af met koud water en droog het gebied volledig af met een andere schone doek.

De leren bank schoonmaken met natriumbicarbonaat

Leren banken kunnen ook profiteren van een zachte reiniging met zuiveringszout. Om beschadiging van het materiaal te voorkomen, mag u de oplossing niet rechtstreeks op de huid aanbrengen. Meng in plaats daarvan 1/4 kopje zuiveringszout in 2 kopjes warm water met een snufje afwasmiddel. Goed schudden om te mengen en de oplossing vervolgens op een zachte doek spuiten.

Begin bovenaan de leren bank en werk naar beneden, waarbij u het oppervlak met zachte cirkelvormige bewegingen schoonmaakt. Verzadig de huid niet met de oplossing; Gebruik alleen de vochtige doek om schoon te maken. Gebruik ten slotte een handdoek om eventueel achtergebleven vocht te verwijderen.

Voor hardnekkigere vlekken op een leren bank kunt u een beetje isopropylalcohol op een watje aanbrengen en voorzichtig op de vlek deppen. Denk er altijd aan om elk product op een verborgen gedeelte van de bank te testen voordat u het op meer zichtbare plekken gebruikt.

Het gebruik van zuiveringszout om uw bank schoon te maken is niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk en economisch, waardoor bevredigende resultaten worden gegarandeerd zonder de noodzaak van agressieve chemicaliën.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • Tips
  • Hoe maak je een bank schoon met zuiveringszout?