Hoe libellen aantrekken, het insect dat muggen verdrijft?

Image

Natuur- en tuinliefhebbers, vandaag onthullen we enkele geheimen over hoe u uw tuin kunt transformeren in een ideaal toevluchtsoord voor libellen. Deze fascinerende insecten verfraaien niet alleen de buitenruimte met hun sprankelende kleuren, maar zijn ook waardevolle bondgenoten in de strijd tegen muggen. Volg ons en ontdek eenvoudige natuurlijke strategieën om libellen aan te trekken en te profiteren van hun gunstige aanwezigheid.

Kenmerken en voordelen van libellen in de tuin

Libellen staan ​​bekend als effectieve bestrijders van muggen; elke individuele libel kan tot wel honderden van deze insecten per dag opeten. Ze behoren tot de orde van de Odonata en zijn verdeeld in twee belangrijke onderordes: de Zygoptera, algemeen bekend als “damsels”, en de Anisoptera, of “echte” odonata. Deze insecten zijn herkenbaar aan hun grote ogen en de vierspanwijdte, die hen een uitstekende behendigheid tijdens de vlucht en een buitengewoon jachtvermogen garanderen.

Libellen ontwikkelen zich uit waterlarven en zijn vanaf de vroege stadia van hun leven vleesetende organismen, die zich voeden met een verscheidenheid aan prooien, zoals kikkervisjes en kleine vissen. Als ze eenmaal volwassen zijn, strekken hun predatiemogelijkheden zich uit tot een breed scala aan vliegende insecten, waardoor ze waardevolle bondgenoten zijn voor de natuurlijke bestrijding van parasieten, met name muggen.

Creëer een geschikte leefomgeving in uw tuin

Om libellen aan te trekken is het essentieel om een ​​wateromgeving te hebben, zoals een kleine vijver of meer, waar geen vissen voorkomen, aangezien deze zich kunnen voeden met de libellenlarven. Het is belangrijk dat deze watergebieden worden omgeven door opkomende planten, die ideaal zijn voor het leggen van libellen.

CZYTAJ  Hoe u stilstaand water eenvoudig uit uw gazon kunt verwijderen

Enkele van de planten die de voorkeur genieten van libellen en die hun aantrekkingskracht vergemakkelijken zijn:

  • Duizendblad duizendblad.
  • L’Echinacea.
  • Rudbeckia hirta.
  • Boogschutter.
  • Salie officinalis

De vijver of vijver moet het grootste deel van de dag aan de zon worden blootgesteld, omdat libellen worden aangetrokken door hitte en licht en de zonnestralen gebruiken om hun lichaamstemperatuur te reguleren.

Het belang van milieuonderhoud

Het onderhouden van een tuin die libellen ondersteunt, vereist niet alleen het planten van de juiste soort of het beschikken over een geschikte hoeveelheid water, maar ook het minimaliseren van het gebruik van pesticiden. Chemicaliën zijn niet alleen schadelijk voor libellen, maar ook voor andere nuttige insecten die het ecologische evenwicht van uw tuin in stand houden. Door stilstaand water te vermijden en de omgeving schoon en netjes te houden, wordt uw buitenruimte nog meer uitnodigend voor libellen.

Libellen helpen niet alleen de muggenpopulaties terug te dringen, maar verbeteren ook de biodiversiteit en het evenwicht van uw tuin en dienen als natuurlijke indicatoren voor een gezonde omgeving.

Door middel van enkele maar gerichte maatregelen is het mogelijk om uw tuin om te toveren tot een toevluchtsoord voor deze fascinerende roofdieren, waarbij u kunt genieten van het spektakel van hun acrobatische vlucht en tegelijkertijd kunt bijdragen aan de gezondheid van het ecosysteem.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • Tuin
  • Hoe libellen aantrekken, het insect dat muggen verdrijft?