Hoe egels naar je tuin te lokken – 8 effectieve trucs

Image

Houdt u van de natuur en wilt u dat uw tuin een gastvrij toevluchtsoord voor wilde dieren wordt? Egels behoren tot de meest gewilde gasten in onze groene ruimten, niet alleen vanwege hun aangeboren vriendelijkheid, maar ook vanwege hun gunstige rol in het ecosysteem, waarbij ze op schadelijke insecten en slakken azen.

Als u benieuwd bent hoe u deze kleine stekelige vriendjes kunt verleiden om uw tuin te bezoeken, presenteren wij 8 effectieve trucs die uw groene ruimte zullen veranderen in een waar paradijs voor egels. Maak je klaar om eenvoudige stappen en aanpassingen te ontdekken die je kunt toepassen om van je tuin de ideale plek voor deze schattige zoogdieren te maken.

Plant beschermende hagen

Egels hebben een omgeving nodig die biedt veiligheid en rust. Door heggen in uw tuin te planten, kunt u de ideale leefomgeving voor deze kleine zoogdieren creëren. Hagen bieden niet alleen een veilige haven roofdieren, maar ze bieden ook een uitstekende dekking waardoor de krullen ongestoord kunnen bewegen. Het is ook raadzaam om kleine stapels droge bladeren achter te laten, die als bodembedekking voor egels zullen dienen.

Creëer winterslaapschuilplaatsen

Tijdens de winter komen egels in een toestand van winterslaap. Het is daarom essentieel om hen geschikte plekken te bieden om deze maanden door te brengen. Een stapel takken of hout kan het probleem oplossen, maar het is ook mogelijk om er een uitgebreidere schuilplaats mee te bouwen materialen. Als alternatief kunt u kant-en-klare schuilplaatsen kopen in gespecialiseerde winkels.

Zorg voor een natuurlijke tuin

Een al te opgeruimde tuin kan egels vaak ontmoedigen om op bezoek te komen. Deze dieren geven zoveel mogelijk de voorkeur aan een omgeving natuurlijk, vergelijkbaar met het bos. Het is raadzaam om gebladerte, gevallen takken en andere vegetatie die beschutting en voeding voor egels kan bieden, niet volledig te verwijderen.

CZYTAJ  Zaden weken: tips voor het weken van zaden voordat u ze plant

Vermijd chemicaliën

Om egels te beschermen is het essentieel om het gebruik van chemicaliën zoals pesticiden en kunstmest te elimineren. Deze stoffen zijn extreem schadelijk niet alleen voor insecten, maar ook voor tuinzoogdieren zoals egels, die per ongeluk vergiftigd kunnen worden.

Zorg voor veilige doorgangen

Om gemakkelijk toegang tot krullen te garanderen, is het cruciaal om krullen te creëren opening in het tuinhek. Een opening van ca 10 cm het is doorgaans voldoende om deze dieren ongehinderd de tuin te laten betreden en verlaten.

Installeer waterpunten

Egels hebben waterbronnen nodig, vooral tijdens de hete zomermaanden, wanneer ze gevoeliger zijn voor hitte. Het is daarom belangrijk om de aanwezigheid van kleine bakjes met water of fonteinen te garanderen waar ze zonder risico uit kunnen drinken.

Maak zwembaden veilig

Als u een zwembad heeft, is het belangrijk om deze af te dekken om ongelukken te voorkomen. Egels kunnen ’s nachts gemakkelijk in het water vallen en verdrinken. Gebruik geschikte afdekkingen of installeer veiligheidshekken om dergelijke tragedies te voorkomen.

Gebruik brokjes als aas

Een handvol kattenbrokjes kan egels naar uw tuin lokken. Het is raadzaam om ze op verschillende punten binnen de groene ruimte te verdelen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat egels geen melk of brood mogen krijgen, omdat deze schadelijk zijn voor hun gezondheid.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • Tuin
  • Hoe egels naar je tuin te lokken – 8 effectieve trucs