Buitenplanten die je niet kunt doden, ook al probeer je het

Image

Als je net als Giovanna bent en je groene vingers op de proef worden gesteld door het hectische tempo van het dagelijks leven, dan zal het een verademing zijn om te weten dat er buitenplanten bestaan ​​die vrijwel onverwoestbaar zijn. In dit artikel zal ik je begeleiden bij het ontdekken van enkele winterharde variëteiten die zelfs de meest extreme weersomstandigheden en incidentele verwaarlozing kunnen overleven.

Dit zijn planten die niet alleen uw tuin kunnen verrijken met hun onmiskenbare schoonheid, maar u ook de voldoening kunnen geven van een weelderig groen hoekje zonder dat dit enorme inspanningen vergt. Maak je klaar om jouw tuin om te toveren tot een vrijwel zelfvoorzienend groen paradijs!

Resistente planten voor zonnige tuinen

Als het aankomt op buiten planten resistent en moeilijk te doden, deagave Het is absoluut een goede keuze voor droge, zonnige tuinen. Deze vetplant heeft heel weinig aandacht nodig en overleeft zelfs met weinig water goed, dankzij het vermogen om water op te slaan in de grote, vlezige bladeren. Agave biedt ook een opvallend esthetisch tintje dankzij de vaak bonte bladeren en getande randen.

Een andere plant om te overwegen is de Woestijnroos, bekend om zijn buitengewone weerstand tegen hitte en droogte. Ondanks haar delicate uiterlijk, met een dikke stam en grote, kleurrijke bloemen, is deze plant ongelooflijk winterhard en kan ze gedijen zonder regelmatig water te geven, waardoor ze ideaal is voor degenen die vaak vergeten water te geven.

Rassen die gedijen in de schaduw

Voor de meest schaduwrijke hoekjes van de tuin is er deMet de hersenen presenteert zich als een ideale oplossing. Het is een bodembedekker die onkruid onderdrukt en in het voorjaar blauwpaarse bloemaren biedt. Het groeit ook goed onder bomen of in gebieden waar andere planten het moeilijk hebben.

CZYTAJ  Ontdek hoe deze 12 soorten bloemzaden met verbazingwekkende snelheid groeien

IL caladium, met zijn grote pijlvormige bladeren, is een andere schaduwminnende plant. De caladium is verkrijgbaar in verschillende levendige kleuren en kan zelfs de donkerste hoek van de tuin opfleuren. Het is vooral fascinerend vanwege de bladeren die in de schemering lijken te gloeien, vooral de lichtere soorten.

Opties voor zandgronden

De uitdagingen van zandgrond vereisen bijzonder resistente planten, zoalswapenkamer. Deze sierlijke vaste plant heeft plukjes grasachtig blad en bolvormige bloemen die in de lente opduiken. Hij is laag en compact, ideaal om sterke wind en zoutnevel te weerstaan, perfect voor degenen die in de buurt van de zee wonen.

Een ander geschikt voorbeeld is deArtemisia. Deze vaste plant heeft een unieke textuur en zilveren kleur die goed past bij veel tuinstijlen. Hij overleeft goed op arme zandgrond en is, eenmaal gevestigd, extreem droogtetolerant.

Keuzes voor meerdere seizoenen

De meerjarige planten robuust, zoals de Sedum, bieden schoonheid en interesse voor meerdere seizoenen. Deze plant is verkrijgbaar in talloze vormen en maten en kan met weinig tussenkomst overleven tijdens hittegolven in de zomer en blijft tot ver in de herfst voor kleur en textuur zorgen.

Ik ook’Echinacea, met zijn grote kleurrijke madeliefjes die vlinders en bijen aantrekken, is een plant die niet alleen gemakkelijk te verzorgen is, maar ook blijft bloeien van de late zomer tot de herfst. Echinacea is winterhard en geschikt voor verschillende grondsoorten en voegt levendige, natuurlijke charme toe aan elke buitentuin.

Door deze winterharde planten te adopteren, kan uw buitentuin bloeien zonder al te veel verzorging. Deze variëteiten zijn ideaal voor de drukke tuinman of beginner en vormen de sleutel tot een prachtige, bijna zelfvoorzienende tuin.

CZYTAJ  Vermijd deze veel voorkomende plantfouten voor een bloeiende tuin

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Odbiór
  • Tuin
  • Buitenplanten die je niet kunt doden, ook al probeer je het